PREGĂTIRI DE IARNĂ

Este forfotă în bucătăriile pensiunilor de la munte. Gospodinele sunt ocupate până peste cap cu pregătirea conservelor care vor umple mesele turiștilor pe tot parcursul iernii. Pe lângă borcanele cu murături, zacuscă și dulcețuri, în beciuri și congelatoare se strâng tot mai multe bunătăți, ca să fie siguri că vor avea ce să le ofere oaspeților în zilele reci de iarnă.

În campingul de rulote de la Vulcanii Noroioși, căutat de turiști mai ales pentru preparatele tradiționale din meniu, bucătăresele sunt ocupate până peste cap cu pregătirea conservelor care vor umple mesele drumeților pe tot parcursul iernii. O sută de kilograme de castraveți urmează să fie puși la conservat.

Gospodinele își împart sarcinile, pentru a fi cât mai eficiente. Cât timp Georgiana aranjează castraveții în borcane, colega ei prepară pasta de ardei, ingredient important pentru multe bunătăți. Între timp, ardeii capia sunt puși la copt, în bucătăria de vară. Și nu oricum, ci pe grătar, pentru a se rumeni uniform.

Zilele se scurg repede, iar vremea legumelor proaspete este pe final, spun gospodinele de la pensiunea de lângă Vucanii Noroioși. De aceea, trebuie să dea zor cu aprovizionarea. Cămara acestui complex turistic este pe cale să depoziteze mai multe bunătăți ca niciodată. Sute de borcane au fost aranjate deja pe rafturi și urmează să li se alăture alte câteva sute. Proprietarul acestei pensiuni a început mai devreme aprovizionarea cu conserve.

Complexul turistic de la poalele Vulcanilor Noroioși oferă spații pentru rulote, restaurant cu preparate tradiționale, dar și locuri de cazare în căsuțe tradiționale.

Related posts